5 cravate pe care orice bãrbat trebuie sã le aibã în garderobã

O cravatã trebuie sã vã reflecte personalitatea şi, de ce nu, starea de spirit în care vã aflaţi şi ar trebui sã foloseascã tonuri sobre si culori cum ar fi visiniu, bleumarin, verde inchis. Dacã ar fi sã alcãtuim un top al cravatelor pe care orice bãrbat ar trebui sã le aiba in garderoba sa, acestea ar fi:

cravate

 

1. Cravata neagrã

Cravata neagra

Cravata neagrã este fãrã îndoialã cea mai comunã in garderoba barbaţilor deoarece existã o idee preconceputã care leagã aceastã culoare de eleganţã. Putem generaliza spunând cã negru este culoarea cea mai folositã la o ţinutã formalã. De fapt, costumul negru şi cravata neagrã sunt legate paradoxal de doliu şi de buna dispoziţie. Pe de o parte este culoarea oficialã a ceremoniilor funebre, iar pe de altã parte a serilor mondene. Totuşi nu este recomandat sa purtaţi o cravatã neagrã în fiecare zi, pentru cã riscaţi sã deveniţi prea sobru. Pentru un eveniment monden este preferabil un papion iar pentru costumul zilnic este preferabil un model colorat. Cravata neagrã de satin va fi rezervatã doar evenimentelor mai puţin fericite (trebuie sã aveţi in garderobã o astfel de cravatã dar speram sã o purtaţi cât mai rar).

Click Aici Pentru A Vedea Mai Multe Cravate Negre

 

2. Cravata vşinie

Cravata visinie

Starea de spirit este dificil de controlat astfel încat este bine sa aveţi cravate cu o gamã largã de culori pe care sa le asortaţi cu felul în care vã simţiţi. Cravata trebuie sã fie din matase şi nu din satin, pentru a nu atrage atenţia asupra pieptului şi pentru a se încadra bine cu restul ţinutei. Dacã fiecare bãrbat îşi alege cravatele in funcţie de culorile preferate, o culoare este obligatorie pentru orice garbderobã: vişiniul (burgundy). Într-adevar, având o gamã de culori limitate pentru costume (negru, albastru, gri), cravata vişinie vã va ajuta sã adãugaţi ţinutei formale o notã de eleganţã. Aceastã cravata se va alãtura uşor ţinutei elegante fãrã sã fie prea stridentã.

Click Aici Pentru A Vedea Mai Multe Cravate Visinii

 

3. Cravata cu dungi

Cravata cu dungi

Cravata cu dungi a aparut în Anglia la începutul anilor 1900, dar a început sã fie folositã pe scarã largã în Statele Unite abia dupã primul razboi mondial. Prima companie care a început sa vândã cravata cu dungi la scarã largã a fost Brooks Borothers. Prin definiţie, o cravatã în dungi este un model care are dungi diagonale. Trebuie sã stiţi cã în Marea Britanie se poartã cravata cu dungile coborând de la stânga la dreapta (din punctual de vedere a celui care poartã cravata) iar in Statele Unite dungile coboarã de la dreapta la stânga.

În general, aceast tip de cravatã este destul de incarcatã astfel încat vom încerca sã limitãm numarul culorilor la douã (maximum 3) şi se va purta cu o camaşã uni, deşi se poate asocia cu o camaşã cu dungi foarte fine. In general camaşa ar trebui sa fie de culoare albastrã iar costumul ar trebui sa fie albastru sau gri.

Click Aici Pentru A Vedea Mai Multe Cravate Cu Dungi

 

4. Cravata cu picãţele

Cravata cu picatele

Cravata cu picãţele aduce puţinã fantezie, schimbând astfel rigurozitatea unei ţinute formale. Ca şi în cazul cravatelor cu modele   geometrice, este indicat sã alegeţi un model care are maximum trei culori şi se va purta cu o camaşã uni de culoare deschisã. De fapt, cu cât picãţelele cravatei sunt mai mari cu atât ar trebui mai puţine culori. Cea mai indrãzneaţã asortare este cu o camaşã cu dungi foarte subţiri. Oricum, cratava cu picãţele de culoare albastru marin este esenţialã oricãrei garderobe. Acest tip de cravatã poate fi purtat atât la locul de munca cât şi la ocazii informale cum ar fi nunţile.

Click Aici Pentru A Vedea Mai Multe Cravate Cu Picatele

 

5. Cravata tricotatã

Cravata tricotata

Aparutã la începutul anilor 1980, deceniu important in istoria modei masculine, cravata tricotatã şi-a atins apogeul în zilele noastre. De fapt, dupa 2010, au început sã aparã cravate tricotate din bumbac, lânã sau chiar din mãtase care pot fi asortate unei ţinute informale. De cateva sezoane cravatele tricotate cu vârful pãtrat se poartã în ţinute informale alãtri de blugi şi jacheta. De asemenea poate fi purtatã şi la costum dacã nu are culori prea excentrice, fiind astfel un accesoriu important al garderobei dumneavoastrã.

 

Click Aici Pentru A Vedea Mai Multe Cravate Tricotate

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *