Ghid alegere cravata

De cele mai multe ori costumele corporatiste au un aspect destul de plictisitor si anost, de aceea este foarte important sa poti alege camasa si cravata potrivita pentru a iesi din cu ceva in evidenta. Abordarea creativa a unor astfel de combinatii, este una dintre cele mai bune modalitati, care vor arata pasiunea ta pentru moda si stil intr-o atmosfera oficiala, insa, alegerea pieselor de imbracaminte va trebui sa fie facuta cu intelepciune. In cele din urma, culorile si modelele in sine pot avea un aspect frumos, dar daca alegeti o combinatie mai putin inspirata, toata atractia poate sa dispara. Avand in vedere toate acestea, astazi iti prezentam un ghid despre combinarea cravatelor in diferite variante.

Ghid cravate

Selectarea cravatei

  • Design. Cumpara intotdeauna cravate frumoase. Frumos, nu inseamna neaparat costisitor, cel mai important fiind, sa fie create cu gust. Daca nu ai incredere in gusturile tale, cere altcuiva sa aleaga o cravata pentru tine.
  • Textura. Te sfatuim sa eviti optiunile prea lucioase sau netede. Cravatele texturate si mate sunt mult mai usor de combinat, iar pe langa acestea, ele nu vor distrage atentia de la celelalte elemente ale tinutei.
  • Latimea. Cea mai buna latime a cravatei, este cea standard sau cea ingusta. De regula, cravata trebuie sa fie cat mai apropiata de latimea reverului sacoului.

Culoarea

  • Costum negru + camasa: crema, alb, fistic, albastru deschis + cravata: gri, caramizie, bordo, crem, violet.
  • Costum albastru + camasa: alb, gri deschis, albastru deschis, galben + cravata: bordo, stacojiu, galben, albastru.
  • Costume gri inchis si gri deschis + camasa: alb, albastru, violet; camasa roz: gri, toate nuantele de rosu, negru. In general, culoarea gri este universala, iar in acest caz se potriveste  aproape orice culoare de cravata.
  • Costum maro + camasa: cafea cu lapte, crem pal, fildes, bej, auriu + cravata: cafea, verde inchis, vin rosu, negru. De fapt, o selectie de succes a nuantelor pentru un costum maro, nu este o sarcina usoara, deoarece aceasta culoare este foarte capricioasa.

Modele, flori si geometrie

De exemplu daca ti-ai ales o cravata visinie cu flori mici violet, va trebui sa alegi cu grija atat costumul cat si cravata.  Ca o regula de baza in acest caz, acelasi model nu trebuie sa fie prezent pe toate cele trei articole ale dulapului, adica costum, camasa, cravata. In acest caz, grosimea si dimensiunea modelului pe fiecare element, trebuie sa fie diferite. O geometrie stricta poate fi diluata cu o imprimare florala.

Costum cu dungi si camasa

Cravata poate duplica culoarea dungilor de pe costum sau chiar de pe camasa. Pentru haine dungate cu nuante calme, se potriveste cravata cu un model mai deschis la culoare.

Costum si camasa in carouri

Daca ai costum si camasa in carouri, ai nevoie de o cravata simpla. Carourile sunt dominante, astfel incat orice alta geometrie sau model a cravatei, nu vor da bine imaginii. Daca camasa este mai groasa, atunci poti folosi o cravata simpla.

Combinatia corecta a articolelor din garderoba, la prima vedere, pare dificila daca insa, daca vei tine cont de aceste sfaturi, vei reusi sa combini cravata, intr-un mod elegant si frumos.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *