Ghid alegere portofel barbati

Un portofel bun pentru barbati este in primul rand un portofel functional si convenabil, confortul fiind determinat de nevoile personale si de stilul de viata al fiecarei persoane. Un barbat poate avea nevoie de un portofel cu un fermoar si cu multe spatii, in timp ce altul de unul mai compact pentru carduri. Astfel, primul pas spre o achizitie de success, este de a identifica nevoile dar si anumite cerinte speciale, de exemplu, un loc pentru o fotografie a unei iubite sau un buzunar special pentru o cartela SIM sau chiar un compartiment ascuns.

Gid portofele barbati

Tipuri de portofele

Portofelele pentru barbati pot fi de mai multe tipuri:

  1. Bifold – Are o trasatura constructiva principala, din doua jumatati si este realizat pe principiul unei carti. Diferentele pot fi detaliate: numarul de buzunare pentru carduri, un compartiment pentru lucruri mici, element de fixare pe fermoar sau pe   Foarte des, astfel de portofele nu se inchid deloc.
  2. Trifold – Designul acestui tip de portofel este diferit prin faptul ca implica trei parti. Atat functionalitatea, cat si grosimea cresc proportional.
  3. Compact – Pentru fanii minimalismului, exista astfel de modele. Aici poti stoca si carduri si facturi, desi banii de hartie vor trebui impinsi.
  4. Pentru carduri si bani – Portofelul pentru carduri este proiectat exclusiv pentru carduri, dar poate avea si un clip (clema) pentru banii de hartie. Principalul avantaj este ca nu ocupa mult spatiu.
  5. De calatorie – Exista modele speciale pentru drum. Dispune de sectiuni pentru toate lucrurile mici care pot fi vizualizate in calatorie.

Dupa ce v-ati hotarat asupra tipului de portofel, va trebui sa luati in calcul si alte aspecte importante precum:

Materialele din care este facut portofelul – calitatea materiilor prime afecteaza in mod direct aspectul produsului. In aceasta privinta, puteti avea incredere in marca si magazin, sau, daca este posibil, prin verificarea produsului in sine. Cele mai apreciate materiale sunt:

  • Piele naturala. Este cea mai buna alegere posibila, deoarece este moale, durabila si atractiva din punct de vedere estetic.
  • Inlocuitor din piele. Acest tip de material nu va aduce decat dezamagire.

Textura – textura pielii naturale trebuie sa fie clar vizibila.  Stratul superior foarte gros, poate spune despre o calitate scazuta a materiilor prime iar grosimea acopera de obicei defectele produsului.

Design – aspectul este determinat, in primul rand, prin calitatea pielii.  In al doilea rand, cusatura trebuie sa fie neteda si curata, iar acest lucru depinde de materialele utilizate de  producator. In al treilea rand, forma portofelului in sine, marimea, grosimea si armonia partilor combinate, dimensiunea exacta, toate acestea determina designul portofelului.

Culori – In mod traditional, culoarea portofelului unui barbat este negru sau maro, precum si toate nuantele derivate din aceste culori. Culoarea neagra este mai formala, iar maro poate arata mai interesant.  Este normal sa aveti doua portofele in doua culori diferite si sa le schimbati din cand in cand. Pe langa portofele negri si maro, barbatii pot avea si alte culori in arsenal, insa este de dorit ca acestea sa nu fie prea tipatoare.

Stil – Un portofel elegant satisface toate cerintele de mai sus. Forma, calitatea croirii, materialul utilizat, toate acestea sunt importante. Va trebui sa fiti ghidat de aceste considerente, daca suneti in cautarea unui portofel, pe care sa-l faceti cadou unui barbat, In acest caz, trebuind sa tineti cont de caracterul si personalitatea viitorul proprietar.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *