Ghid de alegere parfumuri

Dacă parfumul este pentru femei bijuteria supremă, pentru bărbaţi trebuie să fie ca o a doua piele şi trebuie să ȋmbine perfect stilul şi caracterul său. Totuşi, nu este ȋntotdeauna uşor să alegeţi mirosul care vi se potriveşte dintre numeroasele parfumuri care sunt pe piaţă. După ce aţi ȋntocmit lista cu parfumurile pe care nu trebuie să le rataţi şi cea a celor mai vândute arome, astăzi vom face un bilanţ cu scopul de a vă ajuta să alegeţi mirosul care vi se potriveşte. Urmaţi guidul nostru.

parfumuri-barbatesti

 

1. Pentru barbatii activi

Într-un univers al parfumurilor masculine, se disting patru mari familii olfactive, fiecare corespunzând unei sări de spirit şi unui stil de viaţă. Pasionaţii de mersul pe jos sau de tenis ȋşi vor găsi cu siguranţă buna-dispoziţie cu un parfum din familia hesperidelor, sau altfel spus, a citricelor. Datorită notelor de lămâie, de portocală, de grepfrut sau de bergamotă, parfumul vă va oferi o senzaţie de prospeţime şi de lejeritate, care va ȋnsoţi excelent mişcările unei persoane hiperactive. Veţi fi cu siguranţă ȋncântaţi de:

L’eau d’Issey pour Homme Fraiche – Issey Miyake

L’eau d’Issey pour Homme Fraiche

 

 Azzaro pour Homme – L’Eau d’Azzaro,

azzaro-pour-homme-eau-dazzaro

button

 

Eau de Lacoste Blanc – Lacoste

eau-de-lacoste-blanc

button

Aceste parfumuri sunt perfecte pentru a mirosi bine chiar şi ȋn plin efort !

 

2. Pentru oamenii de afaceri

Dacă sunteţi mai degrabă genul care poartă costum ȋn fiecare săptămână, chiar şi ȋn week-end, şi dacă aveţi un anumit gust pentru rafinament şi pentru eleganţă, familia mirosurilor care amintesc de prospeţimei unei păduri este făcută pentru dumneavoastră. Veţi aprecia fără nici o ȋndoială un miros distins şi masculin al cărui acord principal este constituit din arome de santal, de parchouli, de cedru sau de vetiveria ce pot fi regăsite ȋn parfumuri precum:

Play – Givenchy

play-givenchy

button

 

Uomo – Valentino 

uomo-valentino

button

 

Invictus  – Paco Rabanne

invictus-paco-rabanne

button

Și din moment ce sunteţi un perfecţionist, nu veţi ȋntârzia să ȋncercaţi cu această ocazie şi gelul de după ras corespunzător parfumului ales.

 

3. Pentru barbatii care preferă stilul natural

Reflexul de a te da cu parfum nu este ceva cu care toţi se nasc. Pentru cei cărora nu le place să ȋşi ȋngrijească imaginea şi preferă să rămână cât mai naturali posibil, este recomandat să plece de la valori sigure şi să opteze pentru un parfum care să se apropie cât mai mult posibil de deodorantul sau de produsele dumneavostră de ras, ȋn general provenite din familia ferigilor. În acest mod, nu vă veţi simţi deloc incomodaţi de această nouă aromă şi veţi ajunge să o ignoraţi deoarece se va potrivi cu cele ale produselor de ingrijire personalăpe care le folosiţi. Vă sfătuim deci să alegeţi:

Ultra Male Intense – Jean-Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier Ultra Male Intense

button

 

Encounter – Calvin Klein

encounter-calvin-klein

button

 

Bottled Intense – Hugo Boss

bottled-hugo-boss

button

 

Pentru ceva ȋn plus, puteţi chiar folosiţi gelul de duş corespunzător parfumului ales.

4. Pentru barbatii seducători

Dacă, dimpotrivă, vă place să vă faceţi remarcat şi uşor de reţinut, parfumul se poate dovedi o armă de seducţie veritabilă. Optând pentru mirosuri orientale ȋn care se regăsesc aromele dulci de patchouli şi de vanilie ȋmbinate cu câteva nuanţe de mentă şi de lavandă, puteţi fi sigur că veţi lăsa ȋn urma dumneavoastră miresme olfactive senzuale şi călduroase, care nu le vor lăsa pe femei indiferente.

Spicebomb -Viktor&Rolf

spicebomb-viktor-rolf

button

 

La Nuit de l’Homme Frozen Cologne – Yves Saint-Laurent

la-nuit-de-homme-frozen-cologne-yves-saint-laurent

button

 

Polo Black Eau de Toilette – Ralph Lauren

polo-black-ralph-lauren

button

Folosind aceste parfumuri veţi fi un adevărat cuceritor!

 

Sfaturi testare parfumuri

Înainte de a cumpăra un parfum, trebuie neapărat să ȋl ȋncercaţi pe pielea dumneavoastră, căci acelaşi miros se poate dovedi diferit de la o persoană la alta. Mirosind direct flaconul nu veţi putea simţi decât notele cela mai superficiale (cele de vârf) şi veţi neglija dimensiunea globală a parfumului. Benzile de hartie trebuie evitate şi ele deoarece notele profunde, calde şi voluptoase, nu se revelează la fel de bine ca de pe piele. Favorizaţi gâtul şi ȋncheietura mâinii pentru a vaporiza parfumul deoarece din aceste locuri aromele se emană cel mai bine. Atenţie totuşi să nu ȋncercaţi mai mult de 3 flacoane ȋn acelaşi interval de timp. Dacă veţi ȋncerca mai mult de trei, aromele se vor amesteca şi nasul dumneavoastră nu va mai reuşi să facă diferenţa ȋntre ele. Înainte de a ȋncerca esenţa unui parfum, trebuie să aşteptaţi cel puţin 30 minute. În primele momente, notele de vârf sunt cele care se răspândesc primele (cele mai uşoare). Apoi urmează notele de mijloc care aduc progresiv caracterul mirosului şi până la notele de bază care ȋi impun identitatea. Dacă după o jumătate de oră nu ȋl mai simţiţi, aceasta ȋnseamnă că mirosul vi se potriveşte bine. Acum, nu vă mai rămâne decât să intraţi ȋn parfumerii şi să identificaţi parfumul care vă corespunde !

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *